Ābolu kraukšķi (rabarberu sīrupā)
4.00 €
Kā garšotu kraukšķīgs zefīrs? Iespējams tieši tāpat, kā aukstumā žāvēti (liofilizēti) ābolu kraukšķi.
Sastāvs: āboli, rabarberu sula, cukurs
Ābolu kraukšķi rabarberu sīrupā –
Ideāla kombinācija, kurā, aukstumā žāvētā ābola samtaini kraukšķīgajai struktūrai, mēs esam pievienojuši pavasarīgo rabarberu svaigumu. Kā garšotu kraukšķīgs zefīrs? Iespējams tieši tāpat, kā aukstumā žāvēti (liofilizēti) ābolu kraukšķi.
Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots. Ražošanā izmantotie sīrupi tiek iegūti ekstraģējot ar cukuru.
Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –
Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.