You are currently viewing Smiltsērkšķu krēms ar mellenēm

Smiltsērkšķu krēms ar mellenēm

smilk_krems

Smiltsērkšķu krēms ar mellenēm

Pārsteidziet savus mājiniekus ar gardu desertu.

  • Prep Time 5 minūtes
  • Gatavošanas laiks 15 minūtes
  • Kopējais laiks 20 minūtes

Sastāvdaļas

  • 500ml saldais krējums.
  • 250g mascarpones siers.
  • ½ glāze cukura.
  • 40g aukstumā žāvēti (liofilizēti) smiltsērkšķi.
  • 30g aukstumā žāvētas (liofilizētas) mellenes.
  • 3 tējkarotes želatīns.

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
  2. Saputo saldo krējumu ar cukuru un maskarpones sieru.
  3. Pievieno smiltsērkšķus.
  4. Izkausē želatīnu un mazā strūklā kuļot lej klāt masai.
  5. Gatavajā masā viegli iecilāt mellenes
  6. Sagatavo trauciņus un pilda tos ar krēmu.
  7. Atdzesē ledusskapī.

Piezīmes

Mellenes var aizstāt ar citām ogām, piemēram upenēm.
Lai šo gardumu padarītu vēl izsmalcinātāku, varat pamatnē sadrupināt cepumus. Garšu spektrs katram pēc izvēles – piparkūkas, auzu vai šokolādes cepumi… Tos var arī akcentam uzbērt pa virsu, jo dekorēšana un pasniegšanas veids ir katras saimnieces interpretācija.

Atbildēt