
Smiltsērkšķu krēms ar mellenēm
Pārsteidziet savus mājiniekus ar gardu desertu.
- Sagatavošanās laiks 5 minūtes
- Gatavošanas laiks 15 minūtes
- Kopējais laiks 20 minūtes
Sastāvdaļas
- 500ml saldais krējums.
- 250g mascarpones siers.
- ½ glāze cukura.
- 40g aukstumā žāvēti (liofilizēti) smiltsērkšķi.
- 30g aukstumā žāvētas (liofilizētas) mellenes.
- 3 tējkarotes želatīns.
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un maskarpones sieru.
- Pievieno smiltsērkšķus.
- Izkausē želatīnu un mazā strūklā kuļot lej klāt masai.
- Gatavajā masā viegli iecilāt mellenes
- Sagatavo trauciņus un pilda tos ar krēmu.
- Atdzesē ledusskapī.
Piezīmes
Mellenes var aizstāt ar citām ogām, piemēram upenēm.
Lai šo gardumu padarītu vēl izsmalcinātāku, varat pamatnē sadrupināt cepumus. Garšu spektrs katram pēc izvēles – piparkūkas, auzu vai šokolādes cepumi… Tos var arī akcentam uzbērt pa virsu, jo dekorēšana un pasniegšanas veids ir katras saimnieces interpretācija.