Ābolu kraukšķi (rabarberu sīrupā ar kanēli)
4.00 €
Vai jums nekad nav gribējies zināt, kā garšotu ābolkūka vai strūdele, ja tā būtu kraukšķīga? Pamēģiniet, šos aukstumā žāvētos (liofilizētos) ābolu kraukšķus, un atbilde būs uz mēles.
Sastāvs: āboli, rabarberu sula, cukurs, medus, kanēlis
Ābolu kraukšķi rabarberu sīrupā ar kanēli –
Ideāla kombinācija, kurā, aukstumā žāvētā ābola samtaini kraukšķīgajai struktūrai, mēs esam pievienojuši pavasarīgo rabarberu svaigumu ko papildinām ar kanēli un medu. Šī tik zināmā garšu kombinācija pēc liofilizēšanas paver jaunus apvāršņus kulinārajām izpausmēm. Izbaudiet kraukšķīgo ābolu strūdeli.
Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots. Ražošanā izmantotie sīrupi tiek iegūti ekstraģējot ar cukuru.
Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –
Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.
Mamma –
Bērni bija sajūsmā, kad pasniedzu ar vaniļas saldējumu 🙂
Vija –
Nopirktais lielā izmēra trauciņš bērniem rokās iztukšojās zibenīgi!!! Bomba!!!! un tad iztukšojās atlikušie četri trauciņi arī…. 🙂