Ābolu kraukšķi (dzērveņu sīrupā)

4.00 

Kā būtu ar kraukšķīgu dzērveņu uzpūteni, iespejams ka šie aukstumā žāvētie (liofilizētie) āboli ir vistuvākā atbilde.

Sastāvs: āboli, dzērveņu sula, cukurs.

Pievienot vēlmju sarakstam
Pievienot vēlmju sarakstam

Ābolu kraukšķi dzērveņu sīrupā –

Kā būtu ar kraukšķīgu dzērveņu uzpūteni, iespejams ka šie aukstumā žāvētie (liofilizētie) āboli ir vistuvākā atbilde. Izbaudiet dažādību vienā kraukšķī.

Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots. Ražošanā izmantotie sīrupi tiek iegūti ekstraģējot ar cukuru.

Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –

Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Ābolu kraukšķi (dzērveņu sīrupā)”

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *