Zaļie kraukšķu asorti
4.00 €
Aukstumā žāvēto (liofilizēto) ogu un augļu kraukšķu izlase. Ņem līdzi, lai ceļā būto ko kraukšķināt.
Sastāvs: rabarberi, dzērvenes, āboli rabarberu sīrupā (rabarberu sula, cukurs), cukurs.
Kraukšķu asorti –
Ogu un augļu kraukšķu izlase, tik daudz un dažādas garšas vienā iepakojumā.
Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots. Ražošanā izmantotie sīrupi tiek iegūti ekstraģējot ar cukuru.
Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –
Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.
Laila –
Brīnišķīgi, pasūtu jau sesto reizi!
Gardi!