Dzērveņu kraukšķi (rabarberu sīrupā)

3.00 

Dzērveņu un rabarberu dažādo skābumu unikāls apvienojums un žāvēšana aukstumā (liofilizācija) to padarījusi par ļoti spriganu kraukšķi, kas liks pamosties pat vislielākajām guļavām.

Sastāvs: dzērvenes, rabarberu sula, cukurs

Pievienot vēlmju sarakstam
Pievienot vēlmju sarakstam

Dzērveņu kraukšķi rabarberu sīrupā –

Dzērveņu un rabarberu dažādo skābumu unikāls apvienojums un žāvēšana aukstumā (liofilizācija) to padarījusi par ļoti spriganu kraukšķi, kas liks pamosties pat vislielākajām guļavām.

Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots. Ražošanā izmantotie sīrupi tiek iegūti ekstraģējot ar cukuru.

Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –

Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Dzērveņu kraukšķi (rabarberu sīrupā)”

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *