Dzērveņu kraukšķi

3.00 4.00 

Lai uzzinātu, cik kraukšķīgi tas var būt, ir nepieciešams nobaudīt aukstumā žāvētās (liofilizētās) dzērvenes.

Sastāvs: dzērvenes, cukurs

Pievienot vēlmju sarakstam
Pievienot vēlmju sarakstam

Dzērveņu kraukšķi –

Lai uzzinātu, cik kraukšķīgi tas var būt, ir nepieciešams nobaudīt aukstumā žāvētās (liofilizētās) dzērvenes.

Šī būs lieliska uzkoda skolai vai darbam, veselīga alternatīva klasiskajām uzkodām, bez glutēna, piemērota veģetāriešiem un bagātīgs šķiedrvielu avots.

Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –

Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Dzērveņu kraukšķi”

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *