Purva Dzērvenes
3.50 €
Mīļakajā kūkā pietrūkst skābuma? Uzlabojiet recepti, pievienojot aukstumā žāvētās (liofilizētās) ogas.
Sastāvdaļas: Purva dzērvenes
Liofilizētas purva dzērvenes –
Papildiniet rīta brokastu putru ar “C” vitamīna pārņemtajām purva dzērvenēm. Tās piedos patīkamu skābenu dzērveņu garšu un iekrāsos rītu daudz sārtākos toņos.
Izmantojiet savos kulinārijas meistarstiķos, nebaidieties eksperimentēt, jo, atšķirībā no svaigām ogām, nav jābaidās no liekā mitruma, kas varētu sabojāt rezultātu.
Liofilizācija – žāvēšana aukstumā –
Angliskais “Freeze Dried” ļoti precīzi apraksta izmantoto metodi – žāvēšana saldējot, sarunvalodā gan biežāk tiek izmantots – žāvēšana aukstumā vai liofilizēts, mēdz saukt arī par sublimāciju. Liofilizācijas procesa laikā ogas un augļi tiek žāvēti vakuumā lielā aukstumā (līdz -40 °C). Žāvēšanas laikā produktā saglabājas vitamīni un minerālvielas. To zudums ir vien daži %. Ārī dabiskā smarža, garša un izskats turpina priecēt pat pēc apstrādes, savukārt produkta struktūra paliek kraukšķīga. Nodrošinot, lai gatavajam produktam nepiekļūst mitrums(arī gaisā esošais) uzglabāšanas termiņš var būt pat vairāki gadu desmiti.
Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.